Päivölän torppa

Päivölän torppa

torstai 23. heinäkuuta 2015

Pilvipoutaa naistenviikolla

Marjatta ja Tuula kaivavat kivijalkaa esiin maakerrosten ja koivunjuurien alta.
Parhaiksi työkaluiksi osoittautuivat lapio, rautakanki, perunakuokka ja ruokalusikka.

Säänhaltija soi talkoolaisille kosteanlämpöisen ja sateettoman aamupäivän, jossa työt edistyivät. Tällä viikolla torpan kivijalkaa kaivettiin esille ja koivunjuuria revittiin pois perustuksen ympäriltä.

Torpan länsipääty on painunut kymmeniä senttejä, ja kivijalan yläreuna löytyi vasta hikisen lapiotyön jälkeen. Näin aika ja maa tekevät yhteistyötä. Ihmniskäden aikaansaannokset häviävät ja muuttuvat arkeologisiksi kerrostumiksi. Seuraavaksi aikaa vastaan taistellaan tunkeilla, joilla torppa nostetaan takaisin maanpinnalle.

Pieniltä vastoinkäymisiltäkään ei ole Päivölässä vältytty. Naapuritontin purkutyömaalla oli runsaasti hyväkuntoisia hirsiä, joista osa oli tarkoitus käyttää Päivölän korjaamiseen. Asiasta oli jo sovittu, mutta purkutyön ilmeisen liiallisen tehostamisen vuoksi hirret hävisivät sille tielleen. Toivottavasti hirret kuitenkin saadaan jostakin vielä tämän kesän aikana.

Puutarhassa kukoistavat Kertun värisilmän yhdistämät peurankellot ja ruskoliljat. Niitä siirretään aikanaan myös torpan päätyyn, mutta siitä lisää myöhemmin puutarhasuunnitelman päivityksessä.



Ruskolilja ja peurankello kukoistavat vastaväreissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti