Päivölän torppa

Päivölän torppa

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Talkoot käynnistyivät

Päivölän talviuni loppui viimeistään kotiseutuyhdistys Tarvaisten talkoolaisten saapuessa Torpalle. Talolla ja puutarhalla on nyt joukko ystäviä ja muutoinkin kevääseen kuuluu hyvää: Nautelankoski-säätiö tukee Päivölän hoitoa ja kunnostusta.

Torpan päärakennuksen perustukseen on päässyt kosteutta ja lattia on vajonnut. Rakennuksen kunnostus aloitetaan kaivamalla perustus esiin ja uusimalla salaojat. Sen jälkeen tuvan lattia voidaan oikaista.

Tänään talkoolaiset siirsivät torpan irtaimistoa ulkorakennukseen remontin tieltä. Istutukset ja kukkapenkit ovat kiinni kivijalassa, ja siksi kevääseen heräävät perennat siirretään vähitellen valeistutukseen puutarhan eteläreunalle. Seuraavaksi niille suunnitellaan uusi, pysyvä istutuspaikka.

Torpan päädyssä  kasvava pähkinäpensas on liian suuri siirrettäväksi. Puutarha saa toivottavasti uuden pähkinäpensaan lähistöltä. Torpan seinustalla kasvavat laikkuköynnös ja marjakuusi yritetään siirtää ulkorakennuksen seinustalle.

Talkoolaisilla riittää urakkaa: päärakennus on tyhjennettävä
ja seinien vierillä kasvavat kasvit siirrettävä.


Remu-koira vahtii.

Ukonhatut, ruusumalvat, päivänliljat, narsissit ja harjaneilikat on siirretty valeistutukseen.


 Eteisen seinältä katsoivat kasvot menneisyydestä.

Ja pieni Päivölän enkeli.

1 kommentti:

  1. Hienoa, että torpassa vain lattia täytyi oikaista. Siskollani Helsingissä talon sokkeliin oli ilmestynyt halkeama, mikä lähti kasvamaan ja todettiin, että maanvajoamasta kyse. Rakennuksen oikaisulla ammattilaiset saivat asian korjattua lyhyessä ajassa. En tiedä täytyykö oikaisua tehdä uudelleen joskus mutta toivotaan, että ei. https://www.kuretek.com

    VastaaPoista