Päivölän torppa

Päivölän torppa

maanantai 26. maaliskuuta 2018

Uutta, vanhaa ja paljon edistystä

Torpalla on nakuteltu sinnikkäästi ja jälkeä on syntynyt. Tupa, pikkukamari ja kuisti on paneloitu ja kuistin nurkkaan on rakennettu kompostikäymälä. Torppa on paremmassa kunnossa kuin se on koskaan historiansa aikana ollut, kiitos Eskon ja Tepan käsitöiden.

Tältä näyttää  nyt vanhasta pikkukamarista katsottuna.
Vihreä ovi vie tupaan, valkoinen kuistille.

Uusi kompostikäymälä toimii pian
tämän oven takana.
Tämä  levy on lakattu kolmeen, neljään - vai oliko
se viiteen kertaan? Kelpaa siinä istuskella.
Kaikki kuistin ikkunat ovat taas paikoillaan ja pitenevä päivä voi paistaa sisään.

Tepa viimeistelee kuistin ikkunoita.
Taustalla Kertun maalaama tuvan uuni.
Seuraavaksi vuorossa on sisäkattojen viimeistely pinkopahvilla. Vanhat kattopalkit jäävät näkyviin ja pahvit tulevat niiden väliin. Seinät tapetoidaan, seinäpaneelit ja lattialaudat maalataan. Siis maalataan heti, kun kassaan saadaan varoja, joilla maalit voidaan ostaa.

Nyt iso urakka on kuitenkin näin pitkällä, viimeistelyä vailla, joten eiköhän maalirahatkin vielä kokoon saada. Verrattuna siihen, mitä torpalla on jo saatu aikaiseksi, se on sentään pieni asia.

Tuvan seinällä voi nyt ihailla remontissa löytynyttä vanhaa lehtileikettä. Sanomalehti huhtikuulta 1857 on käytetty seinän tapettina. Remontin aikana se piileskeli pahvin alla, mutta sai  nyt suojakseen kehykset ja lasin.

Pikkukamarin puolella voi ihailla kattoon liimattuja, käsin kirjoitettuja asiakirjoja, jotka ovat vielä lehtileikettäkin vanhempia. Niistä voi lukea lisää kotiseutuyhdistyksen blogista:
http://tarvasjoki.blogspot.fi/

Torstaina 16. huhtikuuta Sanomat kertovat
uutisia Helsingistä ja hiippakunnasta.

Kotiseutuyhdistyksen sivuilta löydät myös tiedot torpan maalirahaston ja muun viimeistelyn avustamiseen. Pienikin summa auttaa eteenpäin:
http://jvuorela.wixsite.com/tarvasjoki





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti